|
|
بازدید : 696
نویسنده : سیروس زرگوش
|
|
شدهاست. کوششهای گستردهای نیز برای رسیدگی به خواص مکانیکی شامل مدول یانگ و استحکام کششی و ساز وکار عیوب و اثر تغییر شکل نانولولهها بر خواص الکتریکی صورت گرفتهاست. میتوان گفت این علاقه ویژه به نانولولهها از ساختار و ویژگیهای بینظیر آنها سرچشمه میگیرد.عد از ساخت اولین نانولوله، دانشمندان بر روی روشهای سنتز این نانولوله فعالیت زیادی انجام داده و توانستند به روشهای مختلفی دست یابند و سپس سعی کردند با ارائه روشهای متنوع بر مشکلات موجود نیز فائق بیایند که بعضی از مشکلات تا حدی مرتفع و بعضی نیز همچنان پابرجاست. با این وجود امروزه سنتز نانولولهها یک مسأله کاملاً حل شدهاست لذا کمتر محققی به دنبال سنتز نانولوله با روشهای خاص میباشد. میتوان گفت امروزه بعد از گذر از مرحله سنتز به مرحله تجاریسازی نانولولهها رسیدهایم، مرحلهای که میتواند توان رقابتی بالای شرکتها را نمایان سازد.
بعضی اوقات تجارت به جهان داروینی شبیه میشود، جهانی که شرکتها برای تسلط بر یکدیگر در آن با هم به رقابت میپردازند. در این فرایند شرکتهای ضعیفتر مجبور به ترک صحنه سرمایهگذاری تجاری میشوند. به نظر میرسد این ماجرا در مورد یکی از شاخههای اصلی فناوری نانو یعنی نانولولههای کربنی نیز صادق میباشد.
شرکتهایی از سراسر جهان، از جزیره کوچک قبرس گرفته تا جمهوری خلق چین، ادعای ریسک و سرمایهگذاری بر روی نانولولههای کربنی را دارند. محصولاتی که از فولاد سختتر، از آلومینیوم سبکتر و از مس ضریب هدایت بیشتری داشته و نیمههادی خوبی نیز هستند. تولید کنندگان در حال سرمایهگذاری جهت پیشبرد این بخش و کاهش قیمتهای این فرآورده هستند. اما در واقع بقای این شرکتها وابسته به نوع نانولولههایی است که ارائه میدهند، چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ ثبت اختراعات در این زمینه.
درست است که هنوز سوددهی اقتصادی نانولولهها کاملاً روشن نیست، اما دانشمندان معتقدند چیزی قویتر از فولاد به خوبی میتواند جای خود را در بازار باز کند. لذا در آینده نه چندان دور شرکتهایی که از نانولوله جهت بهتر کردن کیفیت محصولات خود استفاده میکنند بازار آینده را در اختیار خواهند گرفت.
:: برچسبها:
نانوله کربنی ,
نیمه هادی ,
مس ,
نانو ,
فولاد ,
آلومینیوم ,
کربن ,
اتم ,
لوله کربنی ,
|
|
|